مفصل آرنج دارای حرکت خم و باز شدن بین بازو و ساعد و حرکت چرخش به داخل و خارج که بین استخوان اولنا و رادیوس در ساعد انجام میشود. به دنبال صدمه به مفصل همواره درجاتی از کاهش دامنه حرکتی در مفصل وجود خواهد داشت. این کاهش حرکت ممکن است ناشی از چند عامل پاتولوژیک باشد که عبارتاند از: کانترکچر (جمع شدگی) بافت همبند شامل لیگامانها و کپسول مفصلی و یا به دلیل مقاومت عضلات و تاندون در برابر کشش باشد. به دنبال بیماریهای، شکستگيها و دررفتگيهاي مفصل آرنج نیز ممکن است محدوديت در حرکات آن ایجاد گردد. اگر این محدودیت برطرف نشود، مفصل دچار کاهش حرکت خواهد شد و نهایتاً تخریب میشود.
علت محدودیت حرکتی آرنج
- ضربهها
- محدودیت حرکتی مادرزادي مفصل آرنج (مانند جوش خوردن مادرزادي راديوس و اولنا که در حرکات چرخش داخلی و خارجی ساعد محدودیت ایجاد میکند)
- آرتروگريپوزيس (Arthrogryposis) که یک بیماری ارثی نادر است که فرد دچار خشکیهای متعدد مفصلی، ضعف عضلات و فیبروز میشود و آرنج اين بيماران معمولاً در وضعيت ا باز شده ثابت میماند و حرکات آن دچار محدودیت است.
- بيماريهاي آرتروز، روماتیسم مفصلی و سل
- بی حرکتی مفصل در طولانی مدت که باعث خشکی مفصل میشود
- استخوان سازی اضافی (میوزیت اسیفیکان) به علت رسوب کلسیم در عضلات اطراف مفصل آرنج
تشخیص و درمان محدودیت حرکتی آرنج
پزشک حرکات و حس انتهایی مفصل را بررسی میکند و در صورت وجود محدودیت در حرکات و یا حس انتهایی غیر طبیعی مفصل مورد نظر باید هرچه زودتر نسبت به برطرف نمودن آن اقدام کرد. حرکات کششی و تکنیکهای دستی ، استفاده از آتل سریال نیز توصیه میشود. از الکتروتراپی، ليزر تراپی و اولتراسوند، شاک ویو تراپی، تکار تراپی، مداليتههاي گرمايی و سرمايی، درای نیدلینگ، ماساژ، درمانهای دستی، ارائه تمرینات درمانی مناسب برای تسکین درد، کاهش چسبندگیهای موجود و درمان این عارضه در کلینیک فیزیوتراپی صورت میگیرد. درمان در موارد محدوديت شديد حرکتي شامل مانیپولاسیون، عمل جراحي آزادسازي چسبندگي ها و گاه آرتروپلاستي ميباشد. طی عمل جراحی چسبندگی های بافت نرم اعم از کپسول مفصلی و لیگامان ها آزاد میگردند.
دکتر شیربان به همراه تیم تخصصی حداکثر سعی و تلاش خود را کردند که بهترین درمان ها را برای بنده ارائه دهند.در این جا از تمام زحمات ایشان تشکر میکنم.
سوالات رایج بیماران
مناسب ترین شیوه برای درمان دیسک کمر و مشکلات این چنینی جراحی می باشد. اما درمان هایی مانند تزریق ژل بین مهره ها نیز وجود خواهد داشت. اگر که این درمان ها برای شما کارساز نبود می توانید جراحی را انجام دهید.
بله شما می توانید بعد از بهبود خود دوباره این کار را انجام دهید. فقط توجه داشته باشید که اگر دچار این مشکل شدید استعداد ذاتی دارید و ممکن است بعد ها دو مرتبه به این درد مبتلا شوید. بنابراین با رعایت کامل نکات و ملاحظات خاص دوباره ورزش کنید.با مراجعه به بهترین فیزیوتراپی دراصفهان درمان خود را آغاز کنید.
باید ابتدا معاینات پزشکی رو ی شما انجام پذیرد. انا با توجه به اینکه دردی را احساس نمی کنید درمان لیزر برای شما مناسب است.