فیزیوتراپی دراصفهان
آرتروز کمر
آرتروز کمر یکی از شایعترین مشکلات دنیای امروز است که باعث اختلال در انجام کار روزانه و صرف هزینههای زیادی میشود. کمردرد دومین علت مراجعه به مراکز پزشکی بوده و گاه تا 80 درصد از جمعیت را در برمیگیرد. آرتروز یا بیماری تخریب مفصل یک بیماری مفصلی مزمن و غیرالتهابی است که با پیشرفت آهسته درد و تغییر شکل و محدودیت حرکات مشخص میشود. در ستون فقرات کمری محل تغییرات تخریبی مفاصل فاست است. تغییرات تخریبی در مفاصل فاست، فرسایش و ساییدگی مهرهها، همراه با تغییرات دیسکهای بین مهرهای و ساختانهای بافت نرم، اندازه کانال نخاعی را کاهش میدهد، در صورتی که کاهش اندازه کانال نخاعی شدید باشد بر روی ساختمانهای عصبی فشار مکانیکی وارد میکند. آرتروز کمر بیشتر در افراد سالمند دیده میشود. بسیاری از بیماران از درد هر ساق پا شاکی هستند، اکثریت آنها درد را هم در کمر و هم در ساق پا احساس میکنند اما گروه کوچکی فقط درد پا بدون کمردرد را دارند. علاوه بر درد بیماران علائمی از قبیل گزگز و مورمور شدن و ضعف در پاها را هم ممکن است تجربه کنند.
علت آرتروز کمر
- عوامل ژنتیکی و ارثی
- سابقه آسیبدیدگی، جراحت یا مصدومیت در ناحیه کمر مثل شکستگی یا درفتگی در این ناحیه
- شکستگی مهره یا سرخوردن مهره
- پیری و افزایش سن
- عوامل روانی مثل اضطراب و افسردگی
- ضربه
- بیماریهای التهابی یا عفونی مفاصل
- عادات نامناسب، حرکات مکرر و طولانی مدت در ناحیه کمری
- اضافه وزن
علائم آرتروز کمر
- کمردرد و انتشار درد به پاها
- اختلال در خواب و خشکی صبگاهی
- کاهش دامنه حرکتی و ناتوانی در حرکات خم و صاف کردن کمر
- محدودیت حرکتی
- تشکیل زائدههای استخوانی (استئوفیتها)
- تحلیل دیسک بین مهرهای
- گزگز و مورمور شدن و ضعف در پاها
- معاینه پزشک و بررسی علائم، عکس برداری با اشعه ایکس، MRI، سی تی اسکن و میلوگرافی در تشخیص قطعی این بیماری کمک میکنند.
تشخیص آرتروز کمر
معاینه پزشک و بررسی علائم، عکس برداری با اشعه ایکس، MRI، سی تی اسکن در تشخیص قطعی این بیماری کمک میکنند.
درمان آرتروز کمر
قدم اول درمان در درمان درد حاد کمری، استراحت است. گاهي براي كاهش درد شديد، از داروهاي استروئيدي و ضد درد استفاده ميشـود. معمولاً در شروع استئوآرتريت، التهاب وجود ندارد و تخريب غــضروف مفــصلي، تــدريجي است. استفاده از بریس و روشهاي درماني دارويي، فيزيكي و در موارد پيشرفته بيمـاري، عمـل جراحـي براي درمان آرتروز پيشنهاد ميشـود. فيزيـوتراپي يكي از روشهاي پيشنهادي است كه انجام صـحيح آن، بـدون هيچ گونه عارضه جانبي، بسياري از مـشكلات ناشي از ايـن بيماري را كاهش داده و يا برطرف ميكند. در فيزيـوتراپي از روشهاي مختلف مانند الکتروتراپی، ليزر تراپی و اولتراسوند، مگنت، شاک ویو تراپی، تکار تراپی، مداليتههاي گرمايی و سرمايی، درای نیدلینگ، ماساژ، تمرينـات درمـاني و تکنیکهای دستي اسـتفاده ميشود.
آرتروز کمر بسیاری از فعالیت های روزانه ام را دچار مشکل کرده بود. خوشبختانه با این فیزیوتراپی آشنا شدم. این کلینیک بهترین فیزیوتراپی دراصفهان می باشد.
با درمان هایی که در این فیزیوتراپی به من ارائه شد درد هایم بهبود پیدا کرد. از دکتر شیربان و تیم تخصصی ایشان بابت زحمت هایی که برای درمان من کشیدند متشکرم.
سوالات رایج بیماران
از دلایل وجود این عارضه اضافه وزن، بیماری های التهابی،عوامل ژنتیکی، عوامل روانی مانند اضطراب و افسردگی،ضربه، بیماری های التهابی و عفونی مفاصل می تواند از جمله علل وجود این بیماری باشد. فیزیوتراپی دراصفهان (دکتر قولنج) در تشخیص سریع این عارضه به شما کمک می کند.
این کار توسط معاینه پزشک و بررسی علائم، عکس برداری با اشعه ایکس، MRI، سی تی اسکن در تشخیص قطعی این بیماری کمک میکنند.
قدم اول درمان در درمان درد حاد کمری، استراحت است. گاهي براي كاهش درد شديد، از داروهاي استروئيدي و ضد درد استفاده ميشـود.