فیزیوتراپی دراصفهان
رباط صلیبی جلویی
دلایل آسیب رباط صلیبی جلویی ACL
مهمترین اهداف فیزیوتراپی پس از آسیب رباط صلیبی قدامی
پیشگیری از آسیب رباط صلیبی جلویی
دلایل آسیب رباط صلیبی جلویی ACL
- ضربه مستقیم به قسمت پشتی ساق پا که موجب جابجایی استخوان درشت نی به سمت جلو شود.
- پس از پارگی رباط های جانبی زانو ( MCL و LCL )
- به علت چرخش داخلی شدید استخوان درشت نی نسبت به ران
- باز شدن بیش از حد زانو و قطع شدن ACL توسط سقف حفره بین کندیلی ران
- خم شدن بیش از حد زانو همراه با انقباض شدید و همزمان عضله چهار سر ران
- فیبرهای این رباط دچار کشیدگی، پارگی خفیف یا به طور کامل پاره شوند.
مقالات مرتبط با این موضوع در فیزیوتراپی دراصفهان می باشند.
تشخیص آسیب ACL
مهمترین راه تشخیص این آسیب توسط پزشک و اطلاعاتی است که وی از علائم بیمار و نحوه ایجاد آسیب، معاینه از زانوی بیمار و تستهای بالینی به دست میآورد. همچنین روشهایی تصویربرداری مانند رادیوگرافی و ام آر آی MRI هم میتواند به تشخیص این آسیب کمک کند. برای مطالعه بیشتر در این مورد به drgholenj مراجعه کنید.
درجات آسیب ACL
درجات آسیب رباط صلیبی جلویی به شرح زیر میباشد:
آسیب ACL درجه یک
آسیب درجه یک ACL از نوع خفیف ترین آسیبهای ACL درنظر گرفته میشود. این نوع آسیب ACL زمانی اتفاق میافتد که فیبرهای رباط فقط کشیده شدهاند و پارگی وجود ندارد. در بیشتر مواقع، ناپایداری خود وجود ندارد و میزان خونریزی پایین است. علائم آسیب ACL درجه یک شامل حساسیت ، تورم، درد متوسط و اندکی محدودیت حرکتی میباشد. معمولاً بدون جراحی قابل درمان هستند و یک دوره استراحت به همراه داروهای ضد التهاب، استفاده از عصا و یخ معمولاً میتواند این نوع آسیب را برطرف کند.
مقالات بیشتر را در فیزیوتراپی دراصفهان مطالعه کنید.
آسیب ACL درجه دو
آسیب ACL درجه دو به آسیبی اشاره دارد که فیبرهای لیگامت تا حدودی پاره میشوند.. علائم آن مشابه با علائم آسیب درجه یک است اما به مراتب علایم شدیدتر هستند. تفاوت آن در بی ثباتی مفصل است، زیرا بعضی از فیبرهای زاین لیگامت پاره شدهاند، و ممکن است احساس بی ثباتی در مفصل وجود داشته باشد. درمان این آسیب مانند آسیب درجه یک است، اما به دلیل شدیدتر بودن آن از یک بریس جهت حفاظت از زانو و جلوگیری از آسیب بیشتر استفاده میشود. مطالعات گسترده تر در این مورد در دکتر قولنج می باشد.
آسیب ACL درجه سه
آسیب درجه سه رباط صلیبی جلویی جزء رایج ترین آسیبهای ACL در بین ورزشکاران هستند. این وضعیت زمانی اتفاق میافتد که فیبرهای رباط به صورت کامل پاره میشوند. علائم آسیب درجه سه شدیتر از درجات دیگر است و معمولا در پارگی کامل آن به ویژه در ورزشکاران حرفه ای یک صدای پاپ از طرف بیمار گزارش میشود.
این صدای پاپ با احساسی از خالی نمودن زانو ایجاد میگردد. ممکن است تورم و حساسیت سریع بوجود آید، درد زانو میتواند شدید باشد و ممکن است سفتی نیز ایجاد شود. به نردت یک پارگی کامل ACL میتواند بدون درد باشد، تورم یا سفتی آسیب درجه سه تقریباً همیشه زانو را بی ثبات میکند. برای این درجه از آسیب دیدگی ACL معمولاً جراحی ترمیمی توصیه میشود.
در فیزیوتراپی دراصفهان مطالب بیشتر را مطالعه کنید.
درمان آسیبهای ACL
درمان رباط صلیبی جلویی به دو صورت غیرجراحی یا جراحی است. فیزیوتراپی در هر دو روش غیرجراحی و جراحی گاهی حتی قبل از عمل جراحی جهت بهبود سریع و افزایش کیفیت روند درمان ضروری میباشد.
درمان غیر جراحی
برای درمان آسیب درجه یک و دو ACL در ابتدا از روشهایی جهت کاهش التهاب، درد و تورم استفاده میشود. به تدریج تمرینات دامنه حرکتی مفصل زانو سپس تمرینات تعادلی و عملکردی شروع میشوند. در نهایت تمرینات تقویتی برای عضلات اطراف زانو انجام میگیرد. هدف اصلی در این مسیر کاهش التهاب و ترمیم مجدد بافت آسیب دیده همراه با افزایش دامنه حرکتی، بهبود تعادل و تقویت عضلات جهت پیشگیری از آسیب مجدد است. عملکرد عضلات همسترینگ همکاری با رباط صلیبی قدامی در جلوگیری از جابه جایی قدامی درشت نی میباشد. بنابراین در بیشتر برنامههای درمان غیر جراحی این رباط، روی توانمندی سازی جبرانی عضلات همسترینگ تکیه میشود.
برای درمان به روش فیزیوتراپی می توانید به فیزیوتراپی دراصفهان مراجعه کنید.
به طور معمول قدرت عضلات همسترینگ فقط 70درصد قدرت عضلات چهارسر رانی میباشد. یکی از اهداف اصلی در توانبخشی عضلانی این است که قدرت عضلات همسترینگ در سمتی که ACL آسیب دیده است، به حدی افزایش داده شود که با قدرت عضله قوی تر چهارسر برابر شود. بریسهایی که باز شدن زانو را در زاویه 10 درجه متوقف میکنند میتوانند از درفتگی ناقص مفصل درشت نی رانی جلوگیری کنند و به ترمیم ACL کمک نمایند.
درمان به کمک جراحی
زمانی که رباط کاملاً پاره شده یا بیش از حد قابلیت آن کشیده شود دیگر نمیتوان آن را به حالت طبیعی برگرداند، جراحی آن ضرورت دارد. رمز موفقیت بازسازی زانو تثبیت تمام ساختارهای ناتوان زانوی ناپایدار است. در جراحی آن، پزشک رباط پاره شده را با یک بافت پیوندی تعویض میکند. رباط صلیبی قدامی جدید را میتوان با بخشی از تاندون عضله همسترینگ باز سازی کرد.
تقریبا در تمامی مواردی که شخص دچار پارگی کامل رباط صلیبی قدامی شده باشد، عمل جراحی توصیه میشود، اما در مورد پارگیهای خفیف ACL، همیشه انجام جراحی ضروری نیست. انجام جراحی در مواردی که هم زمان چندین صدمه برای زانو رخ داده باشد نیز و معمول است.
به drgholenj مراجعه کنید.
معمولا به علت درد و تورم زیاد، زمان جراحی رباط صلیبی قدامی، جهت جلوگیری از فیبروز مفصلی به تاخیر می افتد. بنابراین در چنین مواردی به تدریج با کاهش درد، تورم، افزیش دامنه حرکتی مفصل، تقویت عضلات اطراف زانو و طبیعی شدن راه رفتن بیمارآماده عمل جراحی می شود. فیزیوتراپی بعد از جراحی رباط صلیبی جلویی به شما برای استحکام بخشیدن به ماهیچه های اطراف زانویتان و بهبود انعطاف پذیری کمک می کند.
دکتر قولنج و فیزیوتراپی دراصفهان بهترین خدمات در زمینه فیزیوتراپی را ارائه می دهند.
مهمترین اهداف فیزیوتراپی پس از آسیب رباط صلیبی قدامی :
- کاهش تورم، التهاب و درد
- افزایش دامنه حرکتی مفصل بخصوص صاف شدن کامل مفصل زانو
- تقویت عضلات با توجه به درجات آسیب
- آموزش تمرینات حس عمقی زانو
- آموزش تمرینات زنجیره حرکتی بسته
- افزایش تعادل و عملکرد فرد
- بازگرداندن ثبات طبیعی به زانو
- پیشگیری از آسیب مجدد
- برگشت سریع تر فرد به سطح کارکردی پیش از آسیب
- برگشت سریع تر به ورزش حرفه ای در ورزشکاران آسیب دیده
فیزیوتراپی دراصفهان به طور کامل و دقیق به مشاوره و افزایش آگاهی شما می پردازد.
پیشگیری از آسیب رباط صلیبی جلویی
- به نظر میرسد تمرینات عصبی عضلانی در کاهش خطر آسیب ACL موثر باشند.
- ایمنی تجهیزات (تجهیزات مطمئن)
- شرکت در برنامههای تقویت عصبی عضلانی برای کاهش خطر آسیب ACL برای ورزشکاران در معرض خطر بیشتر
- شرکت در تمرینات پلیومتریک که به عنوان یک مؤلفه مهم در کاهش خطر آسیب ACL در ورزشکاران به حساب میآید.
- شرکت در تمرینات ثبات مرکزی
- آموزش صحیح تکنیکهای ورزشی (آموزش صحیح فرود، پرش، حرکات برشی و …)
- انجام تمرینات ورزشی که ماهیت پیش رونده دارند.
عنوان | آسیب و درمان رباط صلیبی جلویی |
نویسنده | زهرا شفیع پور |
دپارتمان | اوج شید |
مدت زمان مطالعه | 15 دقیقه و 50 ثانیه |
تعداد کلمات | 1100 |
در دکتر قولنج مقالات بیشتری مطالعه کنید.
drgholenj