فیزیوتراپی دراصفهان

کج پشتی یا اسکولیوز (Scoliosis)

ستون فقرات از لحاظ موضع بالاترین شیوع ابتلا به ناهنجاری را دارد که عارضه اسکولیوز یکی از آنها است. در فرد بالغ در حالت طبیعی ستون مهره­ها دارای دو انحنا گردنی و کمری با تحدب قدامی (به سمت جلو) و دو انحنا سینه­ای و خاجی با تحدب خلفی (به سمت عقب یا پشتی) می­باشد درحالی که انحنا جانبی ندارد. اسکولیوز در پزشکی به انحراف جانبی در هر ناحیه از ستون فقرات گفته می­شود. این ناهنجاری یک تغییر شکل سه بعدی است که با چرخش مهره­ای و ایجاد انحنا یا انحناهای جانبی در ستون فقرات همراه بوده و می­تواند سبب عدم تقارن و پیدایش واکنش­های جبرانی به صورت زنجیروار گردد.

اسکولیوز می­تواند باعث عدم تناسب اندام و تغییر شکل اندام شود و به تدریج بر ارگان­های داخل بدن تاثیر بگذارد و ناراحتی­های قلبی ریوی ایجاد کند. در افرد مبتلا به اسکولیوز به دلیل تغییرات بیومکانیکی ستون فقرات و به دنبال آن تغییر موقعیت مرکز ثقل نسبت به سطح اتکاء، تعادل وکنترل حرکتی نیز کاهش می­یابد. اسکولیوز ممکن است فقط یک قوس داشته باشد (c  شکل باشد) یا چندین قوس داشته باشد (s شکل باشد). برخی اسکولیوزها پیشرونده هستند و با گذشت زمان انحراف در آنها افزایش می­یابد و برخی از آنها نیز غیر پیشرونده هستند. به طور کلی اسکولیوز یا ماهیت ساختاری یا عملکردی دارد. اسکولیوز ساختاری انحراف جانبی غیر قابل یرگشت ستون مهره­ها همراه با چرخش ثابت در مهره­ها است. اسکولیوز ساختاری میتواند ناشی از اشکالات ساختمانی مهره­ها (مثل شکستگی­های مهره و نرمی استخوان)، درگیری­های عصبی (مثل فلج مغزی، فلج اطفال، بیرون زدگی نخاع و پرده پوشاننده آن) و درگیری­های عضلانی (مثل دیستروفی عضلانی) باشد. در حالی که اسکولیوز عملکردي ناهنجاري وضعیتی است که غالباً به دلیل اسپاسم عضلانی، کوتاهی عملکردي یا جبرانی یک پا نسبت به پاي دیگر، عادات وضعیتی نامطلوب و عدم تعادل عضلانی بوجود می­آید.

علت ایجاد کج پشتی یا اسکولیوز

  • کوتاهی یک پا
  • کوتاهی عضلات دور کننده ران در یک پا، یا کوتاهی عضلات نزدیک کننده ران در یک طرف
  • عادات و حرکات خاص، فعالیت­های ورزشی یک طرفه
  • نشستن­های یک طرفه در طولانی مدت، اتخاذ وضعیت­های غلط، حمل اجسام مثل کیف با یک دست به صورت طولانی
  • کمردرد (مثل ناراحتی­های عصب سیاتیک که منجر به ضعف و گرفتگی عضلات یک طرف می­شود)
  • شکستگی­های مهره، نرمی استخوان، فلج مغزی، فلج اطفال، بیرون زدگی نخاع و پرده پوشاننده آن، دیستروفی عضلانی
  • سابقه خانوادگی

علائم و عوارض کج پشتی یا اسکولیوز

  • درد، درد شایع ترین مشکل بزرگسالان مبتلا به عارضه کج پشتی می­باشد
  • فشردگی و تخریب زودرس دیسک، آرتروز زودرس مهره و تشکیل استئوفیت
  • اختلال در عملکرد دستگاه قلبی تنفسی
  • اختلالات عصبی به علت فشار روی ریشه­های عصبی
  • اختلال در راه رفتن
  • کاهش تحرک ستون فقرات
  • ظاهر نامتقارن و ناخوشایند
  • کوتاهی ظاهری اندام
  • نقص حس عمقی
  • غیر قرینه بودن سطح شانه­ای، برآمدگی کتف در سمت تحدب، متمایل بودن بدن یا سر به یک سمت
  • افزایش لوردوز یا کایفوز
  • کج شدن لگن و بیرون زدگی هیپ یک طرفه و بالاتر بودن لگن در یک سمت
  • متفاوت بودن فاصله انگشتان دست تا زمین در دو سمت بدن
  • ممکن است بی حسی، سردرد، ضعف و اختلالات مثانه نیز وجود داشته باشند

تشخیص کج پشتی یا اسکولیوز

تشخیص زود هنگام این عارضه در درمان آن بسیار حیاتی است. اسکولیوز به وسیله معاینه فیزیکی و بررسی وضعیت بدنی فرد تشخیص داده می­شود و از طریق آزمون آدامز و سایر تست­ها نوع آن مشخص می­شود. ممکن است از رادیوگرافی یا ابزارهایی مانند اسکیلومتر نیز برای تشخیص دقیق این عارضه استفاده شود.

 درمان کج پشتی یا اسکولیوز

امروزه روشهای متعددی برای اصلاح این ناهنجاری فراهم آمده است که از جمله آنها میتوان به روشهای جراحی، استفاده انواع بریسها، فیزیوتراپی و همچنین حرکات و ورزشهای اصلاحی اشاره نمود. یکی از اقدامات در زمینه اصلاح این عارضه، حذف عادات غلط و اتخاذ وضعیت صحیح در نشستن، راه رفتن، ایستادن و خوابیدن است. فیزیوتراپی در درمان این عارضه یکی از روش­­های مفید و سودمند محسوب می­شود. اقدامات کلینیک فیزیوتراپی در درمان این عارضه شامل استفاده از درای نیدلینگ، ماساژ، تکنیک­های دستي، تراکشن و کشش، کینزیوتیپ مداليته­ هاي گرمايی و سرمايی، ارائه حرکات و تمرینات اصلاحی مناسب زیر نظر متخصص و همچنین بازآموزی وضعیت صحیح بدنی می­باشد.

در صورت وجود درد در این افراد ممکن است فیزیوتراپیست برای درمان این عارضه از روش­هایی مانند الکتروتراپی، ليزر تراپی، اولتراسوند، مگنت، شاک ویو تراپی، تکار تراپی و غیره برای کنترل درد، کاهش چسبندگی­های موجود و بهبود آسیب­های وارده به مهره، لیگامان، اعصاب این ناحیه استفاده کند. در اسکولیوزهای ساختمانی و با درجه انحنای جانبی شدید ممکن است درمان جراحی پیشنهاد شود.

image

فیزیوتراپی دکتر قولنج بهترین فیزیوتراپی دراصفهان می باشد. در این کلینک بهترین خدمات را جناب دکتر شیربان همراه با تخصصی و حرفه ای ترین تیم به بیماران خود ارائه می دهد.بنده از ایشان و تیم حرفه ای ایشان تشکر و قدردانی میکنم.

آقای عزتی
آقای عزتی
بازیکن تیم گیتی پسند

این فیزیوتراپی در درمان مشکلم به من کمک زیادی کرد. با حرکت های درمانی و اصلاحی که به من توصیه کردند که انجام دهم تا حد زیادی مشکلم را حل کرد. این کلینیک بهترین فیزیوتراپی دراصفهان می باشد.

آقای یوسفی
آقای یوسفی
بازیکن تیم گیتی پسند
دکتر شیربان به همراه تیم تخصصی حداکثر سعی و تلاش خود را کردند که بهترین درمان ها را برای بنده ارائه دهند.در این جا از تمام زحمات ایشان تشکر میکنم.
آقای سنگ سفیدی
محمدرضا سنگ سفیدی
بازیکن تیم گیتی پسند

سوالات رایج بیماران

تشخیص کج پشتی یا اسکولیوز به چه صورت است؟

تشخیص زود هنگام این عارضه در درمان آن بسیار حیاتی است. اسکولیوز به وسیله معاینه فیزیکی و بررسی وضعیت بدنی فرد تشخیص داده می­شود و از طریق آزمون آدامز و سایر تست­ها نوع آن مشخص می­شود. ممکن است از رادیوگرافی یا ابزارهایی مانند اسکیلومتر نیز برای تشخیص دقیق این عارضه استفاده شود.

 

عوارض کج پشتی یا اسکولیوز چیست؟

درد شایع ترین مشکل بزرگسالان مبتلا به عارضه کج پشتی است. هم چنین فشردگی و تخریب زودرس دیسک،آرتروز زودرس مهره و تشکیل استئوفیت، اختلال در عملکرد دستگاه قلبی و تنفسی، اختلال در راه رفتن از مشکلات وجود این عارضه می باشد.

 

علت ایجاد کج پشتی چیست؟

از دلایل وجود این عارضه کوتاهی یک پا، کوتاهی عضلات دور کننده ران در یک پا، عادات و حرکات خاص، فعالیت های ورزشی یک طرفه از دلایل این عارضه می باشد. با مراجعه به فیزیوتراپی دراصفهان می توانید درمان خود را شروع کنید.

 

کمر درد

drgholenjاسکولیوزبهترین فیزیوتراپی دراصفهاندرمان اسکولیوزدکتر قولنجفیزیوتراپی دراصفهانکج پشتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *