تنگی کانال نخاع

فیزیوتراپی دراصفهان

تنگی کانال نخاع

کمردرد یک مشکل عمده سلامت در جوامع امروزی می باشد. حدود 14 درصد بیماران به طور مزمن دچار ناتوانی می شوند. با افزایش سن، ابتلا به برخی اختلالات نظیر تنگی کانال نخاعی شیوع بیشتری پیدا می کند. تنگی کانال نخاعی عبارت از باریک شدن فضای کانال به میزانی که سبب اثر فشاری بر طناب نخاعی یا ریشه­های عصبی شود. این تنگی می­تواند در محل کانال مرکزی نخاع، فرورفتگی­های طرفی یا سوراخ­های بین مهره­ای که محل عبور اعصاب دم اسبی هستند اتفاق بیفتد. تنگی کانال نخاعی می­تواند به ععل مادرزادی یا اکتسابی باشد.

کاهش فضای کانال نخاعی نسبت به شرایط عادی می تواند به دلیل مشکلات استخوانی یا مشکلات بافت نرم آن ناحیه یا هر دو باشد.  اگرچه حدود 25-20 % از افراد بالاي چهل سال، كه داراي تنگي قابل توجهي مي باشند، تنها زماني كه عناصر عصبي تحت فشار قرار مي­گيرند، دچار علامت مي شوند. با مراجعه به فیزیوتراپی دراصفهان می توانید درمان خود را شروع کنید.

اطلاعات بیشتر درباره تنگی کانال نخاع

كاهش ارتفاع ديسك بين مهره­اي در اين بيماران منجر به افزايش فشار مكانيكي بر مفاصل فاست مي گردد كه يكي از علل كمردرد در اين بيماران، علاوه بر فشار برروي عناصر عصبي، است. كمردرد در اين بيماران ممكن است به باسن و ران تير بكشد. درد اين افراد با ايستادن و راه رفتن تشديد مي شود و با خم كردن كمر و يا نشستن در 90-83% بيماران قطع مي شود. تنگی ممکن است سطوح مختلف کانال نخاع را درگیر سازد و یا میتواند فقط یک فضای مهرهای را درگیر سازد. این ضایعه معموالً مربوط به بیماران مسن­تر از 50 سال می­باشد ولی در بیماران جوان­تر به­ ویژه اگر مستعد بیماری مادرزادی تنگی کانال یا دارای ترومای قبلی (ضربات قبلی) به ستون فقرات باشند شایع است.

 علت تنگی کانال نخاع

  • ضربه ها
  • آرتروز
  • فتق دیسک
  • شکستگی یا سرخوردن مهره
  • تومورهای نخاعی
  • بیماری­های مادرزادی، ژنتیک (بنابراین در برخی افراد کانال نخاعی در ناحیه کمری به طور مادرزادی باریک تر یا تنگ تر از معمول است)
  • افزایش سن و تغییرات ناشی از آن
  • بیماری پاژه
  • انجام فعالیت­های مکرر و طولانی مدت

 علائم تنگی کانال نخاع

  • درد با نشستن، خم شدن تنه به جلو، دوالا شدن یا دراز کشیدن بهبود می­یابد و با ایستادن طولانی مدت یا اکستانسیون (باز شدن) کمری تشدید می­گردد. (به طور کلی بیماران درد ناحیه کمری دارند که با فعالیت بدتر و با استراحت بهتر می شود)
  • تشدید علائم با ایستادن یا راه رفتن در طولانی مدت
  • تغییر عملکرد مثانه و روده (مثل تکرر و بی اختیار ادرار)
  • بی حسی، گرفتگی و ضعف در پاها و کمر

تشخیص تنگی کانال نخاع

معاینه پزشک و بررسی علائم، MRI، سی تی اسکن، عکس برداری با اشعه ایکس و میلوگرافی کمر در تشخیص قطعی این بیماری کمک می­کنند.

درمان تنگی کانال نخاع

استراحت، داروهای ضدالتهاب غیر استروییدی و کاهش سطح فعالیت در مراحل حاد این بیماری توصیه میشود. بریس فنردار کمری برای کاهش حرکت ستون فقرات و ایجاد فلکسیون خفیف نیز کمک کننده است. تقویت عضلات شکم در کاهش لوردوز کمری و کاهش علایم مفید است. تعدیل فعالیت های بیمار نیز یکی از روش های درمان است.

به عنوان مثال به جای راه رفتن از دوچرخه استفاده نماید و از ایستادن طولانی مدت نیز پرهیز کند. فیزیوتراپی به عنوان یک راهکار موثر در کنترل علائم و کاهش درد در این عارضه محسوب می­شود. در کلینیک فيزيـوتراپي از روشهاي مختلف مانند الکتروتراپی، ليزر تراپی و اولتراسوند، مگنت، شاک ویو تراپی، تکار تراپی، تراکشن،  مداليته­هاي گرمايی و سرمايی، درای نیدلینگ، ماساژ، تکنیک­های دستي، تمرينـات درمـاني و آب درمانی اسـتفاده مي­شود. در مواردی که علایم با درمان های حمایتی بهبود نیابند ممکن است جراحی پیشنهاد شود. در این موارد با برداشتن استئوفیت­های نابجا و گشاد کردن قسمت های جانبی کانال در محل گرفتار، فشار موجود در کانال نخاعی را برطرف می سازند.

image

فیزیوتراپی دکتر قولنج بهترین  فیزیوتراپی دراصفهان می باشد. در این کلینک بهترین خدمات را جناب دکتر شیربان همراه با تخصصی و حرفه ای ترین تیم به بیماران خود ارائه می دهد.بنده از ایشان و تیم حرفه ای ایشان تشکر و قدردانی میکنم.

مریم محمدی
خانه دار

سال های زیاد از این عارضه رنج می بردم. با مراجعه به کلینک جناب دکتر شیربان و خدماتی که به بنده ارائه دادند درد هایم کمتر شد .انجام دادن حرکت های درمانی درد هایم را به طرز شگفت انگیزی کاهش داد. به جرئت می توانم بگویم که این کلینیک جزء بهترین فیزیوتراپی دراصفهان می باشد.

بهرام معتمدی
ورزشکار

دکتر شیربان به همراه تیم تخصصی حداکثر سعی و تلاش خود را کردند که بهترین درمان ها را برای بنده ارائه دهند.در این جا از تمام زحمات ایشان تشکر میکنم.

محمدرضا صادقی
ورزشکار

سوالات رایج بیماران

تشخیص تنگی کانال نخاع به چه شکل است؟

معاینه پزشک و بررسی علائم، MRI، سی تی اسکن، عکس برداری با اشعه ایکس و میلوگرافی کمر در تشخیص قطعی این بیماری کمک می­کنند.

 

 

درمان تنگی کانال نخاع به چه صورت است؟

استراحت، داروهای ضدالتهاب غیر استروییدی و کاهش سطح فعالیت در مراحل حاد این بیماری توصیه میشود. بریس فنردار کمری برای کاهش حرکت ستون فقرات و ایجاد فلکسیون خفیف نیز کمک کننده است.

 

علت تنگی کانال نخاع چیست؟

افزایش سن و تغییرات ناشی از آن، بیمارری پاژه، انجام فعالیت های مکرر و طولانی مدت، شکستگی یا سرخوردن مهره، تومور های نخاعی، بیماری های مادرزادی،آرتروز،ضربه از علت های بروز این عارضه می باشد.

 

دکتر قولنج بهترین فیزیوتراپی در اصفهان می باشد. مدیریت این فیزیوتراپی با دکتر شیربان می باشد.ایشان که متخصص فیزیوتراپی ورزشی هستند  ,تراپیست باشگاه های سپاهان,ذوب اهن,گیتی پسند و برخی دیگر از تیم های ملی بوده است.به جرئت می توان گفت که ایشان بهترین فیزیوتراپیست در اصفهان می باشد .

کمر درد

drgholenjبهترین فیزیوتراپی دراصفهانتنگی کانال نخاعیدرمان تنگی کانال نخاعیدکتر قولنجفیزیوتراپی دراصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *